Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hamont-Achel on Tour: maak een babbeltje over jouw buurt

21 juni ’21 (ma)

Hamont-Achel komt naar je toe! Deze zomer zullen er geen evenementen op grote schaal georganiseerd kunnen worden, maar dat houdt het Huis van het Kind niet tegen om het gezellig te maken en te babbelen over jou en je buurt.

De stad vindt het belangrijk dat elke inwoner zich goed voelt in zijn vel en beschikt over voldoende ontspanning en ontmoetingsmogelijkheden. Daarom organiseert het Huis van het Kind, samen met de medewerkers van buurtzorg en dienstencentrum vzw De Kring, tijdens de zomer een bevraging die polst naar lokale noden op het vlak van buurtzorg, algemeen welzijn en de combinatie tussen opvang en vrije tijd. Zo kan er bijvoorbeeld een betere afstemming komen tussen het gezinsleven, opvang en activiteiten of tussen gerichte projecten in de buurten. Alsook op de vele interesses en talenten die Hamont-Achel rijk is.

Woonwagen houdt halt in kerkdorpen

De woonwagen van Huis van het Kind zal dienst doen als uitvalsbasis om inwoners te bevragen. Deze woonwagen reist de vier kerkdorpen af. In elk kerkdorp wordt een week haltgehouden om op een gezellige manier verbinding te maken met de buurtbewoners. Elke week zal er een leuk aanbod aan activiteiten georganiseerd worden, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. Zo zal er in ieder kerkdorp voor één dag een kletsbuffet georganiseerd worden waar mensen samenkomen om er te babbelen met elkaar. Iedereen kan zijn eigen drank en eten meebrengen om er een gezellig moment van te maken. Verder worden er workshops gegeven over TikTok en bellenblazen. Ben jij een dierenliefhebber? Dan kan je ook de kinderboerderij een bezoekje brengen. Het overzicht van deze en andere activiteiten per kerkdorp kun je tijdens de zomer raadplegen bij de woonwagen zelf of op de mediakanalen van het Huis van het Kind.

De buurtzorgmedewerkers en de medewerkers van het Huis van het Kind van Hamont-Achel gaan graag tijdens deze activiteiten met jou in gesprek over hoe jij de afgelopen periode in je eigen buurt beleefd hebt. Ze maken er een gezellige babbel van over je buurt. Je bent van harte welkom, want de buurt is van iedereen!

Woonwagen in jouw buurt

Tijdens de zomer bouwt Huis van het Kind samen met jou aan een beeld van behoeften en noden in Hamont-Achel, zodat deze info in een volgende fase gekoppeld kan worden aan nieuwe en bestaande projecten. Op volgende momenten mag je de woonwagen in jouw kerkdorp verwachten:

  • WEEK 26 - 28/06 - 02/07: Hamont Centrum – Stadspark
  • WEEK 28 - 12/07 - 16/07: Hamont-Lo – Parochiecentrum
  • WEEK 32 - 09/08 - 13/08: Achel Statie – Parochiecentrum
  • WEEK 34 - 23/08 - 27/08: Achel Centrum – Michielshof
Nieuwsoverzicht
Hamont-Achel on Tour

Openingsuren & contact

Huis van het Kind

adres
Kloosterstraat 153930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 60
e-mail
huisvanhetkind@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur