UiTpunt Hamont-Achel organiseert spetterend zomeraanbod

01 juni ’21 (di)

Dankzij de versoepelde coronamaatregelen kunnen kinderen weer genieten van een zorgeloze zomer vol activiteiten! Het coronaproof zomeraanbod omvat opnieuw een mooie mix van avontuur, sport, creativiteit, techniek en cultuur.

Op de eerste dag van de zomervakantie kunnen avonturiers hun tentje opzetten op de paalkampeerplaats. Tijdens de tweede week van de vakantie is muziek de rode draad in en rond de Posthoorn. De kleuters gaan aan de slag met verschillende muziekinstrumenten tijdens het kleuterkamp in sporthal de Posthoorn, terwijl de grotere jongens en meisjes een flitsende musical in elkaar boksen in de Posthoorn.

Lego masters

Voor de beginnende zwemmers is er weer “start to swim” en voor de gevorderde waaghalzen is er “Aquafun”, waar de kinderen zich kunnen uitleven op het aquapark in de Vossemeren gecombineerd met zwemmen in het subtropisch zwemparadijs. De creatievelingen kunnen dan weer Banksy achterna tijdens een workshop met Hilde Sools of een workshop airbrushen en houtbranden bij M’Inc. Dankzij Lego Masters is lego ook weer terug van, eigenlijk nooit helemaal, weggeweest. Kom daarom samen met hogeschool UCLL 3 dagen bouwen en programmeren met lego.

Vloggen

Sociale media zijn niet meer weg te denken in ons leven. Hoe kinderen hier verstandig mee kunnen omspringen of hoe ze zich hierin nog kunnen verbeteren leren ze tijdens de workshops vloggen/YouTube en Instafotografie.

Deze zomer zijn er tal van mogelijkheden om op een laagdrempelige/speelse manier kennis te maken met een andere taal: ’s Amuser en français op het crea- en taalkamp of met het Huis van het Kind ondergedompeld worden in de verschillende talen die onze wereld rijk is.

Als kers op de taart openen we op het einde van de vakantie de toegangspoort van Chateau Joyeux voor enkele prinsen en prinsessen! Zo sluiten we de vakantie koninklijk af. 

Speelpleinwerking en sportkampen

Het zomeraanbod wordt verder aangevuld met activiteiten van externe partners, zoals de tenniskampen in Hamont en Achel. Tectum heeft ook 2 kampen georganiseerd waar sport en spel centraal staat. Daarnaast vormt speelpleinwerking tijdens de zomervakantie een vaste waarde in ons stadje. Van 1 juli tot en met 26 augustus kunnen de kinderen zich iedere dinsdag- en donderdagnamiddag uitleven bij SPW ’t Stadspark in Hamont-centrum en SPW Uit De Bocht in Hamont-Lo.

Corona is bijna een ver verleden maar nog niet helemaal

Om ervoor te zorgen dat ondanks de coronacrisis de activiteiten van het zomeraanbod veilig verlopen, dienen deelnemers een aantal richtlijnen te volgen. Kinderen worden niet verplicht zich te houden aan 1 activiteit per week, maar dit wordt wel steeds sterk aangeraden. 

Online inschrijven

De inschrijvingen voor activiteiten georganiseerd door de stad Hamont-Achel starten op dinsdag 8 juni om 19.00 uur. Op 8 juni kan je jouw kind online in schrijven via reservaties.hamont-achel.be. Vanaf 9 juni kan je hiervoor ook terecht aan de balie van het UiTpunt in Hamont en Achel tijdens de openingsuren. Reserveer je online? Dan registreer je als ouder best vooraf alle gezinsleden en keur je hun medische fiches goed. Kijk ook zeker na of alle gegevens kloppen.

Sommige activiteiten zullen snel volzet zijn. Wees er dus snel bij! Voor activiteiten georganiseerd door externen – de Musicalstage van Planktom, het taalkamp van language valley, de taalbaden van Huis van het Kind, Reis rond de wereld, de tenniskampen en volleybalkampen – dien je je kind(eren) in te schrijven bij de organisaties zelf. Een overzicht van alle activiteiten en de praktische info hieromtrent vind je terug op www.hamont-achel.be/zomeraanbod.

Nieuwsoverzicht
Zomeraanbod UiTpunt

Openingsuren & contact

Jeugd - UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
jeugd@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

Jeugd - UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
jeugd@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten