Ophokplicht voor particuliere pluimvee- en vogelhouders opgeheven

07 april ’21 (wo)

Sinds november 2020 werd een ophokplicht voor vogels en pluimvee opgelegd omwille van de besmettingen met hoogpathogene vogelgriep die in en rond België werden vastgesteld. De afgelopen weken zijn deze aanzienlijk verminderd waardoor de ophokplicht nu opgeheven wordt.

Dat de ophokplicht opgeheven wordt wil niet zeggen dat het vogelgriepvirus volledig verdwenen is. Er zijn nog steeds wilde vogels aanwezig in ons land die besmet zijn met het virus. Het risico dat gehouden pluimvee en vogels in ons land besmet geraken is echter voldoende afgenomen om het ophokken op te heffen.

Er is nog steeds een restrisico

Daarom is het belangrijk om alle pluimvee en vogels binnen of onder netten te voederen. Op deze manier houden we de wilde vogels op afstand en lokken we ze niet door de voeding. Verder blijft de ophokplicht bij pluimveebedrijven voorlopig nog gelden. Enkel voor particuliere houders is deze opgeheven.

Wil je meer weten over de vogelgriep? Alle info vind je op www.favv.be/professionelen/dierlijkeproductie/dierengezondheid/vogelgriep/

Nieuwsoverzicht
Ophokplicht

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.