Doe mee met de digitale detox tijdens Earth Hour

22 maart ’21 (ma)

Op zaterdag 27 maart wordt naar jaarlijkse gewoonte over heel de wereld aandacht gevraagd voor de klimaatcrisis door één uur alle lichten te doven. Hiermee wil WWF, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de natuur, de effecten van de klimaatverandering in de belangstelling zetten. Dit jaar roept WWF ons op voor een bijkomende actie: schakel al je digitale toestellen één uur lang uit tussen 20.30 en 21.30 uur.

Corona verplichtte zowat iedereen om zijn of haar levenswijze te veranderen. Met virtuele vergaderingen, videogesprekken met familie en vrienden en door de laatste nieuwtjes te volgen via sociale media zijn we nog meer online gegaan. Eén uur lang afstand nemen van digitale toestellen biedt ons daarom de kans om samen met het gezin te genieten van een anti-digitale avond, en niet te vergeten: stil te staan bij de klimaatcrisis.

Samen met Fluvius ondersteunt de stad Hamont-Achel Earth Hour door de avondverlichting over te schakelen op nachtregime. Om 19.00 uur zullen dus in Hamont-Achel alle lichten heel de nacht worden gedoofd, uitgezonderd de lichten aan gevaarlijke kruispunten of gewestwegen en dit om de veiligheid te garanderen. Bijkomend wordt ook de klemtoonverlichting van het stadhuis, de kerk in Hamont-centrum en de kerk in Achel-centrum voor één nacht uitgedoofd.

Enkele tips voor de perfecte digitale detox

Geen idee hoe je jouw gezin kan bezig houden tijdens deze digitale detox? Hier enkele tips om verveling tegen te gaan:

  • Daag je gezin uit tijdens een ouderwetse spelletjesavond.
  • Lees een boek of vertel de spannendste verhalen aan elkaar voor het slapengaan.
  • Ga creatief aan de slag: tover oude spullen om tot originele kunstwerken.
  • Verras je partner met een romantisch diner bij kaarslicht. Geen smartphones, televisie of tablets, enkel elkaars gezelschap.
  • Neem een kijkje op rangerclub.be, een website vol buiten- en binnenactiviteiten waarmee je kinderen zich geen moment vervelen.
Nieuwsoverzicht
Earth Hour

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 13.30 tot 16.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt enkel op afspraak.