Gratis webinars april: zo vermijd je tuinafval

19 maart ’21 (vr)

Afval in je tuin is onvermijdelijk? Of toch niet. Dankzij enkele webinars leer je hoe je afval in je tuin kan voorkomen. Samen met het Klimaatcafé, Centrum Duurzaam Groen en Limburg.net organiseert de stad Hamont-Achel verschillende online infosessies over thuiscomposteren, snoeihout vermijden en grasbeheer.

Sinds januari kan je maandelijks een gratis online opleiding bijwonen over duurzaam tuinieren. Per maand staat er een ander thema op het programma. April staat met volgende drie webinars volledig in het teken van afvalvoorkoming je tuin:

Woensdag 14 april: 20.00 - 21.30 uur: Thuiscomposteren in een notendop

Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door je groente-, fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur, maar je bespaart er zelfs geld en afval mee. Bovendien houd je de duurzame kringloop in stand.

Woensdag 21 april: 20.00 - 21.30 uur: Snoeihout vermijden en verwerken

Een tuin waarin veel moet gewerkt worden, levert ook veel afval op. Eén van de steeds weerkerende karweien is het snoeien van hagen en struiken. Toch kan je ook hier werk en afval voorkomen en kan je het verkregen snoeihout nuttig aanwenden in de tuin. In deze les krijg je tips en tricks met heel wat inspirerend beeldmateriaal.

Woensdag 28 april: 20.00-21.30 uur: Grasbeheer

Onze tuinen produceren tonnen grasmaaisel. Voor vele tuinbezitters is de opbrengst van de wekelijkse maaibeurt een bron van ongemak. Nochtans kan je grasmaaisel op verschillende manieren in de eigen tuin verwerken. Wie wil kan de productie van grasmaaisel aanzienlijk beperken en zelfs helemaal voorkomen. Tijdens deze workshop worden de verschillende mogelijkheden besproken en wisselen deelnemers ervaringen uit. Deze les behandelt grasalternatieven, maaiselgebruik en oplossen van grote en kleine gazonproblemen.

Je inschrijven voor één of meerdere webinars kan online via www.hamont-achel.be/webinars. Om een kwalitatieve en interactieve sessie te garanderen, is het aantal deelnemers per sessie beperkt. Wees er dus snel bij. Alle online sessies duren ongeveer 1,5 uur en gebeuren via Zoom, een gratis tool voor videoconferenties. Deelnemers ontvangen vlak voor aanvang van de webinar een link in hun mailbox.

Nieuwsoverzicht
Kringlooptuinieren

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 13.30 tot 16.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt enkel op afspraak.