Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Voorkom een nieuwe uitbraak: blijf de voorzorgsmaatregelen volgen!

16 maart ’21 (di)

Op enkele dagen tijd zijn alle besmettingscijfers gestegen. Zowel in Hamont-Achel, in Limburg, in Vlaanderen, als over onze grenzen stijgt het aantal coronabesmettingen opnieuw aanzienlijk. De stad Hamont-Achel roept terug op tot waakzaamheid, om alle maatregelen te blijven volgen en om bij de minste symptomen - verdacht op COVID - snel de huisarts te raadplegen.

Sinds enkele dagen is het aantal nieuwe besmettingen sterk opgelopen: van 5 naar 24 besmette inwoners op één week in Hamont-Achel. Ook bij de jeugd werden duidelijk meer besmettingen vastgesteld. Er werden weer schoolklassen in quarantaine geplaatst. Uitbraken zijn soms te herleiden tot verenigingen en bedrijven. Om de curve weer te doen dalen is het noodzakelijk om de basisregels strikt te blijven volgen (voldoende afstand houden, 1 knuffelcontact, telewerken, ruimtes voldoende verluchten, mondmasker dragen, etc.)!

Lichte symptomen? Twijfel niet en contacteer steeds onmiddellijk je huisarts

Het is belangrijk dat je bij de minste symptomen snel ingrijpt: voordat dat je anderen besmet. Heb jij één of meerdere van volgende klachten: hoesten, kortademig, pijn in de borststreek, keelpijn, smaak- en/of geurverlies, uitgesproken vermoeidheid, koorts, spierpijn, hoofdpijn, loopneus, diarree, gebrek aan eetlust…? Ga dan onmiddellijk in isolatie en bel je huisarts (of de wachtpost in het weekend). Je arts voorziet een test indien nodig. Je blijft in isolatie tot het resultaat van je test bekend is.

Heb je nog vragen? Alle informatie over het coronavirus en de geldende maatregelen vind je op www.info-coronavirus.be.

Nieuwsoverzicht