naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infosessie inbraakpreventie via WhatsApp: help jij mee aan een veiligere buurt?

29 november ’17 (wo)

Begin 2016 startte Hamont-Achel in samenwerking met politiezone HANO met buurtpreventie via WhatsApp. Het begon met één groep, maar steeds meer inwoners wilden zich engageren om inbraak en diefstal te voorkomen. Ondertussen beschikt de stad met bijna 500 deelnemers over drie WhatsApp-groepen voor evenveel zones: Hamont-noord, Hamont-zuid en Achel. Om de werking hiervan nog eens toe te lichten, vindt er op donderdag 7 december een infosessie plaats voor zowel nieuwe als huidige leden.

"Het principe is simpel: wanneer iemand iets verdacht opmerkt in de buurt, neemt die persoon contact op met de politie. Dit kan via het gratis nummer 101. Vervolgens brieft hij of zij de andere leden van de WhatsApp-groep. Zo waarschuwen ze anderen, waardoor deze personen ook alerter zullen zijn", legt burgemeester Theo Schuurmans uit. "Zo'n groep schrikt inbrekers af. Bovendien bewees WhatsApp enkele maanden geleden nog zijn nut. Door een snelle interventie van enkele groepsleden en het efficiënte contact met de politie, kon een gestolen auto getraceerd worden. De dieven, die nog in de wagen zaten, werden aangehouden."

Op donderdag 7 december vindt er om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis een infosessie plaats. Hoe gaat buurtpreventie via WhatsApp nu precies in werk? Waarop moet je letten en wat is er wel of net niet toegelaten? Zowel de werking als de richtlijnen worden tijdens deze infosessie toegelicht. Iedereen is welkom, lid of niet.

Meer informatie over WhatsApp buurtpreventie en hoe je eraan kan deelnemen vind je hier

Nieuwsoverzicht
WhatsApp inbraakpreventie

Openingsuren & contact

Kabinet burgemeester

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 50
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
njoseph@hamont-achel.be