Haal je kortingsbon voor kattensterilisatie af en bespaar 25 euro

10 februari ’21 (wo)

Zwerfkatten vermenigvuldigen zich snel. Helaas zitten hier ook nakomelingen van gewone huiskatten tussen. Laat daarom tijdig je kattin onvruchtbaar maken. Vanaf maandag 15 februari kan je hiervoor een kortingsbon afhalen op de milieudienst. Hiervoor maak je telefonisch een afspraak via 011 51 05 29. Dankzij deze jaarlijkse Valentijnsactie van de Provincie Limburg kunnen Hamont-Achelaren opnieuw 25 euro korting krijgen als zij dit doen vóór 15 september bij een Limburgse dierenarts. Let wel: per adres ontvang je maximum twee bonnen.

Sterilisatie en registratie van katten is verplicht sinds april 2018. Het redt immers vele kattenlevens. Een kattin kan net als al haar nakomelingen vanaf de leeftijd van 5 maanden tot drie nestjes per jaar op de wereld zetten. De cijfers liegen er dan ook niet om: jaarlijks vangen de Limburgse dierenasielen maar liefst 4.000 katten op.

Kattinnen kunnen al vanaf 8 weken gesteriliseerd worden. Dit is even veilig als op latere leeftijd. Bovendien herstellen ze veel sneller van de operatie. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast worden ervaren. Een eenmalige ingreep bespaart hen dan ook een triestig lot.


Wat kan je verder nog doen voor de zwerfkatten?

Zie je een zwerfkat lopen? Meld dit dan meteen bij de milieudienst. Zij geven jouw melding door aan het dierenasiel in Lommel. Het asiel komt ter plaatse en vangt de zwerfkatten. Zij castreren of steriliseren de gevangen katten en zetten ze na revalidatie opnieuw uit op de plaats waar ze gevonden werden. Een gecastreerde of gesteriliseerde kat herken je aan het knipje in het oor.

Nieuwsoverzicht
Kat

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.