Schrijf jouw school of vereniging in voor de zwerfvuilactie

13 januari ’21 (wo)

Op 19, 20 en 21 maart vindt de jaarlijkse zwerfvuilactie Straat.net plaats. Tijdens dit weekend steken scholen en verenigingen de handen uit de mouwen en maken ze een gebied dat hen wordt toegewezen zwerfvuilvrij. Met dit initiatief van Limburg.net maakt de stad samen met de deelnemende groepen duidelijk dat het achterlaten van zwerfvuil zoals blikjes, papiertjes en flesjes niet door de beugel kan.

De stad Hamont-Achel zet actief in op de aanpak van de zwerfvuilproblematiek. Dagelijks maken de medewerkers van de stadswerf vuilbakken leeg, halen ze zwerfvuil op en ruimen ze sluikstorten op. Ook als inwoner kan je meehelpen om je omgeving proper te houden. Dit kan door met je vereniging of school deel te nemen aan de zwerfvuilactie onder de geldende coronaregels. Hier hoort ook een beloning bij. Je school of vereniging ontvangt € 15 per opgeruimde kilometer.


Doet jouw school of vereniging mee?

Scholen en verenigingen uit Hamont-Achel kunnen zich voor de zwerfvuilactie inschrijven via www.hamont-achel.be/zwerfvuilactie of aan de balie van de milieudienst op het stadhuis. Dit kan tot en met 22 februari. Deelnemende partijen kunnen aangeven hoeveel kilometer en in welk gebied ze zwerfvuil willen opruimen. Opruimmateriaal zoals grijptangen, fluorescerende hesjes en handschoenen kan men voor aanvang van de actie afhalen op het stadhuis. Let wel: verenigingen zijn gebonden aan het samenscholingsverbod en kunnen dus met maximum 4 personen ouder dan 12 jaar op pad.


Doe zelf mee!

Geniet je van een propere buurt? Geef dan het goede voorbeeld en doe zelf mee of in kleine groep, coronaveilig met maximaal vier personen. Naast de jaarlijkse Straat.net-actie kunnen inwoners namelijk steeds zwerfvuil inzamelen waarbij de stad het nodige materiaal voorziet. Je hiervoor inschrijven kan via www.hamont-achel.be/zwerfvuil.

Nieuwsoverzicht
Zwerfvuilactie

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.