Van 9 naar 84 openingsuren: Bib Achel breidt fors uit met Open+

16 december ’20 (wo)

De bibliotheek bezoeken wanneer het jou uitkomt? Dat kan! Vanaf nu is de bib van Achel elke dag open van 10.00 tot 22.00 uur. Buiten de bemande openingsuren kan je er ook doorlopend terecht om gebruik te maken van de collectie, de ruimte en de rust. Meer dan ooit biedt de bib dus een plek om te leren, te ontmoeten en te ontspannen.

Naast 9 bemande uren is de bibliotheek van Achel 75 uren per week open zonder medewerkers en bereikbaarheid van personeel. Deze uitgebreide openingsuren zijn mogelijk dankzij Open+: een geautomatiseerd systeem dat een bezoek aan de bib tijdens onbemande uren op een veilige en verantwoorde manier mogelijk maakt.

Zo werkt het!

Gebruikmaken van de Open+ uren kan door je eID of bibpas te scannen en je pincode op het toegangspaneel in te geven. Ben je lid van de bib van Hamont-Achel (minstens 3 maanden) en ouder dan 16? Dan kan je strikt persoonlijk toegang krijgen tot Open+. Interesse? Registreren kan tijdens de bemande uren aan de balie van de bib van Hamont of Achel. Hierbij onderteken je het huisreglement en ontvang je jouw pincode.

Wat kan je doen tijdens de Open+ uren? 

  • Materialen terugbrengen, ontlenen en verlengen via de zelfscan.
  • Betalingen verrichten via de betaalautomaat.
  • Kranten en tijdschriften lezen.
  • Grasduinen in de collectie.
  • Gebruikmaken van de leeszaal en computers.
  • Je eigen laptop, tablet en smartphone mogen enkel het beschikbare wifinetwerk gebruiken.

Het afhalen van gereserveerde werken of magazijnwerken is niet mogelijk tijdens de Open+ uren. Ook scannen, printen of kopiëren kan enkel tijdens de bemande openingsuren.


Een open bib: een gedeelde verantwoordelijkheid

Open+ biedt extra mogelijkheden en creëert een ‘samen’-gevoel waar ook een gedeelde verantwoordelijkheid aan verbonden is. Als gebruiker van Open+ respecteer je zowel de rust en de orde in de bib als de andere gebruikers. De bib is een plek waar alle bezoekers aangenaam en fijn vertoeven. Help indien nodig een ander verder. Als gebruiker van Open+ draag je zorg voor de infrastructuur. Je opent geen ramen en deuren en je verplaatst geen meubilair. Je organiseert zelf geen activiteiten en bijeenkomsten. De bib is dan ook geen vergaderruimte.

Vragen?

Heb je na een bezoek aan de Open+ bibliotheek nog vragen? Neem alvast een kijkje op de website van de bib: https://hamont-achel.bibliotheek.be. Opmerkingen of suggesties? Die kan je doorgeven via het antwoordformulier op de website of mailen naar bibliotheek@hamont-achel.be. Je kan ook telefonisch contact opnemen via 011 51 05 02 of even langskomen tijdens de bemande openingsuren.

Bemande openingsuren

Naast de Open+ uren (10.00 - 22.00 uur) is de bibliotheek 9 uren bemand open:

  • Maandag: 17.00 – 19.00 u
  • Dinsdag: 10.00 – 12.00 u
  • Woensdag: 14.00 – 17.00 u
  • Zaterdag: 10.00 – 12.00 u


Materialen terugbrengen kan 7 dagen op 7 en 24 uur op 24 via de inleverbus.

Nieuwsoverzicht
Open+

Openingsuren & contact

Bibliotheek Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

Bibliotheek Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
bibliotheek@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten