Infosessies over digitale meter en voordelig renoveren

24 november ’20 (di)

Ieder jaar sensibiliseert de stad haar inwoners op het vlak van duurzaamheid met onder meer druk bijgewoonde infosessies. Voor het jaareinde staan er opnieuw twee onderwerpen op de agenda. Omdat veel inwoners vragen hebben over de digitale meter, houdt de stad hierover een online infoavond alsook over het voordelig renoveren van je woning.

Jaarlijks houdt de stad in samenwerking met Stebo infoavonden over duurzaam wonen. Wegens de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen fysieke infoavonden geweest. Daarom zullen deze nu digitaal doorgaan op 30 november en 17 december, telkens van 19.00 tot 21.00 uur, met als thema’s respectievelijk de nieuwe digitale meter en het voordelig renoveren met beperkt budget.

Digitale meter

Sinds 1 juli 2019 plaatst netbeheerder Fluvius stelselmatig digitale meters. Op zich verandert er niets, maar over de combinatie van een digitale meter met zonnepanelen doen heel wat verhalen de ronde. Tijdens de infosessie hoor je daarom de juiste feiten en worden enkele mythes ontkracht.


Voordelig je renovatie financieren

Wist je dat door je woning op een slimme manier te renoveren, je wooncomfort stijgt? Zo gaan zowel je portemonnee als het milieu erop vooruit. Voordelig lenen met beperkt budget kan al aan 0 % of 1,5 % rente en mét premies. Van al wie een lening aanvraagt heeft 65 % recht op een Vlaamse energielening aan 0% interest. Wie weet kom jij dus ook in aanmerking. Volg dus zeker deze infosessie.

Hoe werkt zo’n digitale infosessie?

Inwoners die geïnteresseerd zijn in één of beide infoavonden kunnen zich hiervoor inschrijven via https://energiehuislimburg.be/infosessies-hamont-achel/. Wanneer je je inschrijft, krijg je de dag voor de infosessie, op zondag 29 november en/of woensdag 16 december, een e-mail toegestuurd met daarin een link. Op maandag 30 november en/of donderdag 17 december vanaf 19.00 uur klik je op deze link en krijg je toegang tot de digitale ruimte. De infosessies verlopen via Zoom en er is de mogelijkheid om vragen te stellen.

Nieuwsoverzicht
Infosessies

Openingsuren & contact

Stadsontwikkeling

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
stadsontwikkeling@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.