naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Parkeren in Hamont-centrum: blauwe zone van kracht vanaf 1 november

27 oktober ’17 (vr)

Vanaf 1 november wordt in Hamont-centrum een blauwe zone ingevoerd. In de straten Stad en Kerkstraat – tot aan bakkerij ’t Bolleke – dien je voortaan een parkeerschijf te leggen. Je mag er maximum 2 uur parkeren. Op deze manier wil het stadsbestuur – in samenspraak met de gemeenteraad, de omwonenden en de handelaars – de parkeerdruk op het marktplein, maar ook voor verschillende winkels, verminderen.

 

“Met deze blauwe zone willen we het komen en gaan gemakkelijker maken voor de mensen die slechts korte tijd in het centrum moeten zijn. Denk maar aan personen die naar het stadhuis, de bakker, de bank of een broodjeszaak moeten”, vertelt burgemeester Theo Schuurmans. “Ook hopen we op deze manier de aantrekkelijkheid van het centrum te verhogen. Als parkeertermijn werd er gekozen voor maximum twee uur. Zo komen mensen die bijvoorbeeld een begrafenis bijwonen niet in de problemen.”

 

Op 20 september vond er een infoavond plaats voor omwonenden en handelaars uit het betrokken gebied, waar men suggesties kon doen over dit parkeerbeleid. Op vraag van de handelaars werd dan ook een deel van de Kerkstraat opgenomen in de blauwe zone. Het langdurig parkeren verplaatst op die manier naar de stadsrand, zoals het Kerkplein en de parkings aan de Wal, de Posthoorn en de Burg.

 

De dienst Openbare Werken plaatst binnenkort de verkeersborden om de blauwe zone duidelijk te maken. Omdat borden niet altijd even hard opvallen, worden er ook pictogrammen op de weg aangebracht om aan te duiden waar deze zone juist begint. Een parkeerwachter van de stad zal er op toezien dat bestuurders deze parkeerregels volgen. Overtreders komen er in het begin vanaf met een waarschuwing. Na verloop van tijd volgen er echter sancties, al hoopt het stadsbestuur dat het niet zo ver hoeft te komen.

 

Ook merkt het stadsbestuur op dat er vaak op de stoep wordt geparkeerd. Dit omdat het onderscheid tussen stoep en parking niet overal even duidelijk is. Daarom worden de bestaande parkeervakken in de Hoogstraat en de Brouwersstraat afgebakend met witte klinkers. Deze werken worden uitgevoerd in de eerste week van november.

 

Ben je op zoek naar meer info over parkeren in het algemeen? Neem dan zeker een kijkje op www.wegcode.be, waar je de volledige regelgeving hieromtrent terugvindt.

Nieuwsoverzicht
Blauwe zone Hamont-centrum

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.