Nieuwe stedelijke bouwkavels te koop

23 oktober ’20 (vr)

Wil jij een eigen huis bouwen in Hamont-Achel, maar heb je nog geen geschikte bouwgrond gevonden? De stad stelt een nieuwe verkaveling beschikbaar aan de Wisselweg en ondersteunt hierbij al wie moeilijker zijn weg vindt op de woonmarkt. Inschrijven voor de aankoop van een van deze bouwkavels kan van 1 tot en met 30 november. Op 17 november is er een infoavond voorzien.

Concreet gaat het om bouwkavels gelegen aan de Wisselweg, gelegen in het binnengebied tussen de Rangeerweg, Watertorenstraat en Bevrijdingsstraat. In totaal zijn er 18 loten open bebouwing te koop. De perceelgrootte ligt ongeveer tussen 4a91 en 10a93 en hiervoor hanteert men democratische prijzen.

Op 17 november vindt er tussen 19.00 en 21.00 uur een online infoavond plaats omtrent de verkoop van de stedelijke bouwkavels. Inschrijven hiervoor kan via het e-formulier op deze pagina: www.hamont-achel.be/wisselweg. Hier kan je ook het aanvraagformulier downloaden en vind je alle info over de beschikbare bouwkavels, de verkoopsvoorwaarden en het toewijzingsreglement.

Hoe stel je je kandidaat?

Kandidaatstellen kan door het aanvraagformulier – volledig ingevuld en voorzien van alle gevraagde bijlages – tegen ontvangstbewijs in te dienen op het stadhuis of deze aangetekend te zenden naar het college van burgemeester en schepenen. De rangorde voor toewijzing van de bouwkavels waarop verschillende kandidaten zich ingeschreven hebben, zal gebeuren volgens een puntensysteem. Dit systeem kent punten toe aan kandidaat-kopers die aan bepaalde criteria voldoen, zodat de meest prioritaire doelgroepen hier als eerste aanspraak op kunnen maken. Hoe meer punten men scoort, hoe eerder men aan de beurt komt om een stedelijke bouwkavel te kiezen.

Naast deze 18 loten aan de Wisselweg heeft Hamont-Achel nog 12 kavels ter beschikking in de Berkenstraat. Geïnteresseerd? Meer info vind je op www.hamont-achel.be/berkenstraat.

Nieuwsoverzicht
Bouwkavels

Openingsuren & contact

Stadsontwikkeling

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
stadsontwikkeling@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.