Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Speelkamer opnieuw van start: dit najaar 4 thema-edities

08 oktober ’20 (do)

Ben je op zoek naar een leuke plek waar je gezellig met je kinderen kan spelen terwijl je samen met andere ouders het wel en wee van opvoeden bespreekt? Dan is de Speelkamer vast iets voor jou! Vanaf oktober start de speelkamer opnieuw op en dit in een nieuw jasje: zo staan er op woensdag gespreksthema’s op het programma, op zaterdag is het dan weer tijd voor een gezinsactiviteit.

In de Speelkamer komt alles aan bod wat met opvoeden te maken heeft en gebeuren er tal van leuke activiteiten voor het hele gezin. Het doel is om in een gezellige setting kennis en ervaringen uit te wisselen. Omwille van de coronapandemie lag de Speelkamer even stil, maar dit najaar wordt het initiatief nieuw leven in geblazen. Na een grondige evaluatie organiseren het Huis van het Kind en Opvoedingswinkel Noord-Limburg de komende maanden vier edities van de Speelkamer met elk eigen thema’s en activiteiten. Zo kan men beter inspelen op de behoeften van zowel de ouders als de kinderen.

Gespreksthema’s en activiteiten

De eerste najaarseditie op woensdag 14 oktober opent met als centraal thema: ouder zijn in coronatijden. Door het virus kwamen er dit jaar heel wat nieuwe vragen op ons af. Ouders kunnen hun verhalen delen en tips en tricks uitwisselen. Naast twee creatieve activiteiten – een workshop macramé (handwerktechniek) op zaterdag 24 oktober en het verteltheater op zaterdag 28 november – staat in de laatste Speelkamer opnieuw een gespreksthema gepland, ditmaal over slapen.

Praktisch

De Speelkamer gaat steeds door van 09.30 uur tot 11.30 uur in Huis van het Kind (Kloosterstaat 15). De activiteiten zijn gratis en inschrijven is niet nodig.

  • Woensdag 14 oktober: ouder zijn in coronatijden
  • Zaterdag 24 oktober: workshop macramé
  • Zaterdag 28 november: verteltheater in kader van de voorleesweek
  • Woensdag 9 december: ik wil slapen, nu mijn kind nog

Opdat alles veilig verloopt, dienen ook in de Speelkamer hier de coronamaatregelen omtrent veiligheid, hygiëne en afstand gerespecteerd te worden. Zo kan je aan de ingang met gerust hart je handen ontsmetten zonder je kroost uit het oog te verliezen. Binnen is bij verplaatsingen het dragen van een mondmasker voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht. Tussen de stoelen en tijdens activiteiten is er voldoende afstand voorzien zodat je zonder mondmasker kan spreken en een kopje koffie met een koekje kan nuttigen. Een vrijwilliger zal ook steeds de nodige materialen klaarzetten en ontsmetten, zodat men zich zo weinig mogelijk hoeft te verplaatsen.

Nieuwsoverzicht
Themabeeld speelkamer

Openingsuren & contact

Huis van het Kind

adres
Kloosterstraat 153930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 60
e-mail
huisvanhetkind@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 13.30 tot 16.30 uur

Lees meer artikels over