naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De bladkorven zijn er weer!

25 oktober ’17 (wo)

De herfst is in het land, de bladeren vallen weer van de bomen. Hoewel dat een prachtig straatbeeld met uitgesproken herfstkleuren oplevert, leidt het tegelijkertijd tot heel wat bladafval. Daarom kunnen inwoners van Hamont-Achel vanaf 1 november tot en met 31 januari gratis terecht bij het recyclagepark met bladafval van straat- en laanbomen.

 

“We plaatsten ondertussen ook 67 bladkorven en –containers in verschillende straten”, vertelt schepen van milieu Guy Joosten. “Deze staan op weldoordachte locaties in onze stad en worden gemiddeld twee keer per week geledigd. Ook de veegwagen van de stadswerf is al sinds begin oktober operationeel. Deze werkt tot midden december en wordt onder andere ingeschakeld om het bladafval in te perken. Wanneer de herfst op haar einde loopt, worden de korven en containers verwijderd. Vorig jaar haalden we op deze manier maar liefst 250.000 kg aan bladafval op.”

 

Let wel, de bladkorven en –containers dienen enkel voor zuiver bladafval afkomstig van de bomen op het openbaar domein. Dit geldt ook voor het bladafval dat je gratis naar het recyclagepark kan brengen; het mag niet vermengd zijn met ander afval. Voor eigen tuinafval en snoeihout kan je tegen betaling terecht in het recyclagepark of kan je een beroep doen op de tweewekelijkse ophaalronde van de witte zakken.

 

Wist je dat je bladafval trouwens ook kan verwerken in je eigen tuin? Zo zijn bladeren van bepaalde bomen geschikt om compost van te maken terwijl andere bladsoorten ideale bodembedekkers zijn voor vorstgevoelige planten. Meer info over composteren vind je op www.limburgnet.be/composteren.

Nieuwsoverzicht
Bladkorven

Openingsuren & contact

Openbare werken

adres
Middenweg 53930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 06 10
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
openbarewerken@hamont-achel.be

De dienst openbare werken werkt enkel op afspraak.

Lees meer artikels over