naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bloemenwedstrijd voortaan jaarlijkse traditie

18 oktober ’17 (wo)

Hamont-Achel heeft een lange traditie op het vlak van bebloeming. Niet enkel door de groendienst, maar ook door de eigen bevolking. Zo werd naar aanleiding van de deelname aan de internationale groen- en milieuwedstrijd Entente Florale Europe het ‘Doe zoals je buur, hang bloemen aan de muur!’-initiatief terug leven ingeblazen. Deze bebloemingswedstrijd werd sinds de jaren ’80 al meermaals georganiseerd en kende veel bijval. Het viel zelfs zo goed in de smaak, dat het stadsbestuur beslist heeft er terug een jaarlijkse traditie van te maken.

 

“‘Doe zoals je buur, hang bloemen aan de muur!’ zorgt voor meer kleur in ons stadje”, vertelt schepen van milieu Guy Joosten. “Het zet bewoners ertoe aan om hun voortuin of –gevel aan te kleden met bloemen en planten. In combinatie met de inspanningen van de stad, zoals investeringen in hanging baskets, bloementorens, aanplanting van rotondes en voorjaarsbloemen, krijgen we een mooi en fleurig resultaat. Zo worden er binnenkort al narcissen en hyacinten geplant zodat we vanaf het voorjaar de hele zomer lang kunnen genieten van de bloemenpracht. En dat is niet alleen fijn voor de bewoners, maar ook voor de bezoekers en toeristen.”

 

Uitstap naar paleis Het Loo

 

De gevels en voortuinen die naar aanleiding van de wedstrijd Entente Florale Europe afgelopen zomer rijkelijk met bloemen waren versierd, werden door de jury beoordeeld op kleur, natuurlijkheid, originaliteit en onderhoud. Uit alle deelnemers werden vervolgens een vijftigtal laureaten geselecteerd. Om hen extra in de bloemetjes te zetten organiseerde het stadsbestuur een daguitstap naar paleis Het Loo in Apeldoorn (NL). Daar kregen de inwoners een gegidste rondleiding doorheen de paleistuin, nadat ze hadden genoten van een kopje koffie en gebak in het koetshuis.

 

In december 2016 werd Hamont-Achel gekroond tot Groen- en Bloemenstad 2017. Ons stadje mocht in september daarom België vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze groen- en milieuwedstrijd Entente Florale Europe en ging daar met een zilveren medaille aan de haal. Op 19 december geeft Hamont-Achel tijdens de finale van de Groene Lente haar titel van Groen- en Bloemenstad door aan een andere gemeente. Maar dat betekent dus niet het einde van de bloemenpracht, want ook de komende jaren blijft de stad inzetten op een kleurrijk straatbeeld.

Nieuwsoverzicht
Uitstap Paleis het Loo

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over