naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Het licht gaat uit in Hamont-Achel

10 oktober ’17 (di)

Zaterdag 14 oktober wordt de openbare avondverlichting in Hamont-Achel gedoofd. Ook de klemtoonverlichting aan het stadhuis en de kerken van Hamont-centrum en Achel-Statie gaat uit. Dit gebeurt in het kader van de 22ste editie van de Nacht van de Duisternis in samenwerking met Infrax. Enkel de nachtverlichting zal nog branden. Dit betekent dat er steeds minimale verlichting is.

 

De Nacht van de Duisternis vindt jaarlijks plaats en is een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS). Tijdens deze campagne wordt de impact van lichtvervuiling in de kijker gezet. Er wordt namelijk te veel verlicht en dat is niet zonder gevolgen. Vooral de plaatselijke fauna en flora lijden eronder. Overmatig licht verstoort immers de natuurlijke dag-en-nachtcyclus van planten en dieren. Ook mensen kunnen echter gezondheidsproblemen ondervinden. Te veel licht kan het slaappatroon namelijk ernstig verstoren.

 

Verschillende gemeenten en verenigingen organiseren tal van activiteiten tijdens de Nacht van de Duisternis. Ook de Hamont-Achelse sterrenkundige vereniging De Noorderkroon springt mee op de kar en nodigt iedereen uit om naar de sterren te komen kijken. Vanaf 20.00 is iedereen welkom op de sterrenwacht op domein De Bever om door de telescoop de Kleine Beer, Grote Beer en nog vele andere sterren(stelsels) te bezichtigen. Indien het bewolkt is, voorziet de vereniging een vervangprogramma.

Nieuwsoverzicht
Nacht van de Duisternis

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 22
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
duurzaamheid@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.