naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Back to the eighties met een avond vol punk in De Posthoorn

22 september ’17 (vr)

Op vrijdag 6 oktober neemt het UiTpunt Hamont-Achel je mee terug naar de jaren ’80. Dan vindt er in De Posthoorn immers een topconcert plaats in het teken van punk en new-wave. Drie van de bekendste Belgische postpunkbands beloven het podium te doen daveren: De Brassers, Red Zebra en de Honeymoon Cowboys.

De Honeymoon Cowboys gingen vroeger door het leven als Siglo XX. Deze new/cold wave band kende zijn oorsprong in de jaren ’80 en had vanaf de eerste single een ijzersterke live reputatie. Nadat Siglo XX in ‘89 de drumsticks neerlegde, pikte de band de draad twee jaar later terug op onder de naam Honeymoon Cowboys. Verwacht je maar aan snerpende gitaren, beukende bas en drums, melodieuze keyboards en straffe vocals. En goed nieuws voor wie de band al aan het werk zag: er staan heel wat Siglo XX klassiekers op de setlist!

Red Zebra werd in 1978 opgericht onder de naam ‘The Bungalows’ en verscheen in 1980 voor het eerst op de radar van de Belgische Rock. De band speelde dat jaar in het voorprogramma van The Cure en schopte het, samen met De Brassers, tot de finale van Humo’s Rock Rally. Daar brachten ze voor het eerst ‘I can’t live in a living room’. Een klassieker was geboren. De periode die daarop volgde was er één met up’s en downs. Red Zebra onderging tal van gedaantewisselingen, kende periodes van non-activiteit en bracht af en toe nieuw werk uit. Maar op 6 oktober staat de band dus op de planken in De Posthoorn, met zowel oude als nieuwe leden.

Ook de Brassers tekenen in oktober present. Deze opstandige cold wave band zag het levenslicht in de vroege jaren ’80. In 1980 belandde de groep in de finale van Humo’s Rock Rally. De single ‘En toen was er niets meer’ werd een culthit in Vlaanderen en Nederland en kreeg zelfs weerklank tot in de Engelse New Musical Express. Na honderden optredens legde de band in 1982 de boeken neer. Sinds eind jaren ’90 treden De Brassers echter sporadisch weer op: op Pukkelpop 2005, in de Ancien Belgique, in Berlijn,… En binnenkort dus ook in De Posthoorn.

Tickets zijn verkrijgbaar in het UiTpunt Hamont, het UiTpunt Achel of online via www.hamont-achel.be/aha.

Nieuwsoverzicht
Honeymoon Cowboys

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 14 tot 17 uur

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 17 tot 19 uur