naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buurtrestaurant Buurteluur: een smakelijk initiatief van OCMW Hamont-Achel

13 september ’17 (wo)

Gezellig keuvelen terwijl je een lekkere, vers bereide maaltijd achter de kiezen slaat voor een budgetvriendelijke prijs? Dan moet je bij buurtrestaurant Buurteluur zijn. Met dit nieuwe initiatief van stad Hamont-Achel schuif je twee keer per maand samen met je buurt de benen onder tafel en geniet je voor slechts 9 euro van een bord soep, een hoofdgerecht en een dessert. Het doel? Mensen elkaar leren kennen, ze dichter bij elkaar brengen en zo ontmoetingskansen creëren voor alle Hamont-Achelaren.

“Uit een rondvraag van het project Buurtzorg bleek dat veel alleenwonende 65-plussers op zoek zijn naar een plaats waar men de buurt kan ontmoeten”, vertelt OCMW-voorzitter Serge Vander Linden. “Met de opstart van Buurteluur spelen we in op deze vraag. We willen op deze manier de samenhorigheid in de buurt versterken en eenzaamheid bij ouderen een halt toeroepen. Iedereen is welkom. Breng dus gerust je buren, kameraden of familieleden mee.”

Buurteluur wordt twee keer per maand georganiseerd. Elke tweede donderdag van de maand in de parochiezaal van Hamont-Lo (Leeuwerikstraat 6) en elke vierde donderdag van de maand in de parochiezaal van Achel-Statie (Sint-Odilialaan 58). Het buurtrestaurant vindt ’s middags plaats. De deuren openen om 11.45 uur, het eetmoment start om 12.00 uur en het einde is voorzien rond 14.00 uur. De aftrap van Buurteluur in Hamont vindt plaats op 12 oktober, terwijl er op 26 oktober gezellig wordt getafeld in Achel.

Voorverkoopkaarten

Wil jij er graag bij zijn tijdens de eerste Buurteluur? Reserveer dan alvast een plaatsje via de aankoop van een voorverkoopkaart. Deze vind je vanaf 2 oktober tot de maandag voor het buurtrestaurant op de volgende locaties:

  • Dienstencentrum De Kring Hamont en Achel
  • Parochiezaal Hamont-Lo
  • Stadhuis en OCMW Hamont-Achel
  • Tijdens de buurtrestaurants
  • UiTpunt Hamont en Achel
  • WZC Aan de Beverdijk

Het menu wijzigt elke maand en vind je hier terug. Ook bij de voorverkooplocaties kunnen ze je vertellen wat er op het menu staat. Water zit inbegrepen in de prijs, al zijn er tegen betaling ook andere dranken verkrijgbaar.

Vrijwilligers

Het OCMW zoekt nog vrijwilligers die tijdens de Buurteluurmiddagen graag hun steentje willen bijdragen. Zie jij dit zitten? Neem dan telefonisch contact op met Bieke Steensels op het nummer 011 51 05 01 of stuur een e-mail naar info@ocmwhamontachel.be.

Nieuwsoverzicht
Buurteluur

Openingsuren & contact

OCMW - onthaal

adres
Michielsplein 13930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 01
Fax fax
011 80 55 59
e-mail
info@ocmwhamontachel.be

Openingsuren

Vandaag: 15.30 tot 18.30 uur

Heb je nood aan informatie? Onze medewerkers helpen je graag verder.

Lees meer artikels over