naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nutswerken Thomas Watsonlaan van start op 1 augustus

24 juli ’17 (ma)

De Hamonterweg/Bosstraat (N71) en de Thomas Watsonlaan (N748) in Hamont-Achel en Neerpelt krijgen een gescheiden rioleringsstelsel, veilige fietspaden en een nieuw wegdek. De eerste werken starten in augustus in de Thomas Watsonlaan.

Voorbereidende nutswerken

De nutsmaatschappijen beginnen de eerste week van augustus met de aanpassingswerken aan de water-, elektriciteit-, gas- en telefoonleidingen in de Thomas Watsonlaan (vanaf de rotonde tot aan het kruispunt met Bandel) en de Gulikerstraat. Alle kabels en leidingen die in de ondergrond zitten, worden vernieuwd en verplaatst naar de buitenkant van de weg, zodat er voldoende ruimte vrijkomt om nadien de nieuwe riolering te kunnen aanleggen. De werken van de nutsmaatschappijen worden uitgevoerd door aannemer APK.

Snelheidsbeperking op de Thomas Watsonlaan

Om de nutswerken veilig te kunnen uitvoeren, zal in de Thomas Watsonlaan een snelheidsbeperking van 30 km/u gelden. Verkeer blijft in beide richtingen mogelijk, maar zal rekening moeten houden met plaatselijke hinder, bijvoorbeeld wanneer APK de rijbaan moet dwarsen met de kabels en leidingen. Indien nodig worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst, zodat verkeer beurtelings langs de werken kan passeren.

Bomenkap op 1 en 2 augustus

In de eerste week van augustus verdwijnen ook de bomen langs de Thomas Watsonlaan. De bomen halen we één na één neer. Daarbij is het mogelijk dat de stam op de rijweg komt te liggen, waardoor de weg telkens kort onderbroken is. Automobilisten worden gewaarschuwd via mobiele werfsignalisatie, die mee doorschuift van boom tot boom.

Start rioleringswerken vanaf september

In de loop van september verschuiven de nutswerken naar de Hamonterweg, vanaf de spoorovergang in Neerpelt tot aan het kruispunt met Hoek/Geuskens. In de Thomas Watsonlaan kan de hoofdaannemer dan starten met de aanleg van de riolering, de fietspaden en de nieuwe rijweg. Deze werken duren ongeveer 2 maanden en worden in de loop van november afgerond.

Meer informatie over deze werken en de bijhorende omleidingen lees je hier of via de website van Agentschap Wegen en Verkeer, waar je je ook kan inschrijven voor een digitale nieuwsbrief.

 

Nieuwsoverzicht