naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

'Wat wordt Wal' en Masterplan Hamont-centrum op schema

06 juli ’17 (do)

In het Masterplan Hamont-Centrum legde de stad de overkoepelende toekomstvisie voor de stadskern vast. Eén van de speerpunten vormt de link tussen de historische kern, de Wal en het Stadspark met aandacht voor het groene kader van de Wal.

Om ‘Wat wordt Wal’ te realiseren, kocht de stad het afgelopen jaar de panden en gronden van de familie Schoemans op de hoek van de Wal en de Groenstraat. Daarmee werd de eerste stap in de (her)ontwikkeling van de volledige Wal mogelijk.

“Door deze aankoop werd de stad eigenaar van de gronden langs de Wal vanaf de Posthoorn tot de bibliotheek. Nu de laatste gebouwen zijn afgebroken, wordt het echt duidelijk welke mogelijkheden we hier hebben voor het project ‘wonen in het park’”, aldus schepen van ruimtelijke ordening Ria Nijs. Met ‘wonen in het park’ maakt de stad werk van gezellig en gerieflijk wonen in het groen dicht bij het centrum. “We voerden in het afgelopen jaar informele gesprekken met mogelijke projectontwikkelaars. Daaruit konden we opmaken dat er bij hen zeker interesse is. Daarnaast verzamelden we nuttige informatie om het project op een kwalitatieve manier te realiseren”, vervolgt Nijs.

De stad bereidt in de komende maanden de procedure voor om de gronden te verkopen aan een ontwikkelaar die kan garanderen dat hij een project zal bouwen dat kadert binnen de randvoorwaarden van het masterplan. Naast de wooneenheden zal er ook mogelijkheid zijn om, hetzij beperkt, handelsruimten op de kop met de Groenstraat te voorzien.

Hiermee wordt het masterplan duidelijk op het terrein. De verdere uitwerking gebeurt in de komende jaren stapsgewijs, zodat Hamont-Achel een charmant stadje blijft om in te (komen) wonen.

Met andere woorden: Hamont-Achel, waar wonen een tweede natuur wordt!

Nieuwsoverzicht
Wat wordt Wal

Openingsuren & contact

Stadsontwikkeling

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
stadsontwikkeling@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.

Lees meer artikels over