naar inhoud

Kortfilms Bernard De Rycke voor zebrafilm Princess

14 maart ’17 (di)

Op donderdag 23 maart 2017 projecteren we in Cinema Walburg de film Princess. Voorafgaand vertonen we echter ook twee kortfilms van de hand van Bernard De Rycke. De cineast zal bovendien zelf aanwezig zijn en geeft een korte toelichting bij zijn films.

Het verhaal van Bernard De Rycke (Deinze) is op zich even opmerkelijk als de verhalen die hij vertelt. De man leeft met een tumor in zijn hoofd die er hem iets vaker dan de doorsnee mens aan herinnert dat zijn dagen geteld zijn. Hoe dwingend de confrontatie met zijn sterfelijkheid echter ook is, beter dan veel medemensen weet hij zijn levendigheid uit te drukken.

In Endurance brengt De Rycke een machtsgeile turnlerares in beeld die haar leerlingen aan een afmattende looptest onderwerpt. Terwijl de klusjesman een onwillige toeschouwer is, voert één verstoten leerlinge een stille strijd aan de zijlijn. Koffie vertelt het verhaal van een vrouw en haar bejaarde moeder, waarbij de kijker zelf moet nadenken over de diepere betekenis van wat getoond wordt.

Meer info over Princess, Endurance en Koffie vind je op www.hamont-achel.be/aha.

Nieuwsoverzicht
Bernard De Rycke

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten