Dit nieuwsbericht is niet actueel.

UiTpunt Hamont-Achel lanceert coronaproof aha!-programma

27 augustus ’20 (do)

Omwille van de coronapandemie kende het aha!-seizoen 2019-2020 een bijzonder einde. Helaas is het virus nog steeds aanwezig waardoor er tal van maatregelen van kracht zijn om ieders gezondheid te beschermen. Het UiTpunt Hamont-Achel werkte dan ook hard aan een coronaproof aha!-programma 2020-2021 zodat cultuurliefhebbers komend seizoen veilig kunnen genieten van films, muziek en theatervoorstellingen.

De programmatie van het komend culturele seizoen liet een tijdje op zich wachten. Omwille van de huidige situatie waren er immers heel wat onzekerheden en werden er continu aanpassingen doorgevoerd. Het is dan ook geen verrassing dat het komende seizoen geen seizoen wordt zoals alle anderen. Toch is het stadsbestuur ervan overtuigd dat iedereen in deze moeilijke tijden nood heeft aan een stevige portie ontspanning. Je gezondheid blijft de prioriteit, maar een streepje vervoering, afleiding, genieten van cultuur… dat moet zeker kunnen.

De Posthoorn als cultuurcafé

Alle voorstellingen – uitgezonderd de films in Cinema Walburg – zullen komend najaar doorgaan in De Posthoorn. De zaal wordt omgetoverd tot een gezellig cultuurcafé met stoelen en tafels. Zo kan je tijdens voor, tijdens en na de voorstelling een drankje nuttigen. Natuurlijk gebeurt dat in veilige omstandigheden en worden de regels omtrent hygiëne en veiligheid optimaal nageleefd.

Topartiesten uit binnen- en buitenland 

Een pandemie of niet, de kwaliteit van het aha!-programma zal er alleszins niet onder lijden. Naar goede traditie mogen we dan ook weer grote namen verwelkomen uit zowel binnen- als buitenland. Artiesten zoals Novastar, Stan van Samang en Het Zesde Metaal zorgen voor een stevige muzikale noot en met onder andere Begijn le Bleu en Stijn Meuris is het lachen geblazen. Het is slechts een greep uit het volledige aanbod, maar één ding is duidelijk: er staat een stevige portie cultuur op het programma.

Het volledige aha!-programma vind je hier terug alsook in De Belleman van september die binnenkort bij elke Hamont-Achelaar in de brievenbus valt.

Ticketverkoop

Op maandag 7 september om 19.00 uur start de voorverkoop; zowel de losse ticketverkoop als de verkoop van abonnementen. Om drukte te voorkomen roept men op om online tickets aan te kopen. Daarnaast kan je terecht bij de balies van het UiTpunt in zowel Hamont als Achel (tijdens de openingsuren). 

Volgens de richtlijnen van de federale overheid wordt er een maximum aantal tickets per voorstelling verkocht. Per persoon kan je niet meer dan 4 tickets kopen zodat zoveel mogelijk mensen een plekje kunnen reserveren in ons theatercafé. Is de voorstelling uitverkocht? Dan is het belangrijk om je op de wachtlijst te plaatsen. Van zodra er een plaatsje vrij komt of als er meer mensen in onze zaal worden toegelaten, neemt het UiTpunt contact met je op.

Ook voor de filmvoorstellingen in Cinema Walburg worden online tickets ter beschikking gesteld. In de filmzaal zijn maximaal 77 personen toegelaten. Zowel voor de boven- als voor de benedenverdieping zijn er tickets te koop.

Let wel: indien nodig passen we ons aha!-programma aan eventuele nieuwe maatregelen aan. Zo is het mogelijk dat bepaalde voorstellingen de komende maanden nog worden geannuleerd. In dat geval worden tickets uiteraard terugbetaald.

Nieuwsoverzicht
aha! 2020-2021

Openingsuren & contact

UiTpunt Hamont

adres
Wal 263930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 02
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur en 15.30 tot 19 uur

UiTpunt Achel

adres
Michielsplein 3/23930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 41
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over