Samen met Hanna en Achiel op fietssafari door Hamont-Achel

15 juli ’20 (wo)

Deze zomervakantie staat omwille van de coronacrisis helemaal in teken van de staycation. Gelukkig kan je ook in eigen stad ‘op reis’ gaan. Hanna en Achiel – twee fictieve inwoners van Hamont-Achel – nemen jong Hamont-Achel dit jaar mee op sleeptouw door ons stadje. Zo heb je enerzijds de fietssafari door Hamont waarbij je de plaatselijke Big Five kan spotten en anderzijds de wandelzoektocht van de Gezinsbond in Achel. Met beide zoektochten vallen er leuke prijzen te winnen.

Hanna uit Hamont en Achiel uit Achel zijn al jaren goede vrienden.  Ze beleefden samen dan ook al vele leuke avonturen. Dit jaar stond er een safari in Afrika op de planning om op zoek te gaan naar de Big Five. Omwille van de coronacrisis kan deze reis helaas niet doorgaan, maar niet getreurd! Hanna weet dat er ook in Hamont een Big Five te spotten valt. Je ontdekt ze allemaal tijdens een heuse fietssafari van maar liefst 18 kilometer door Hamont.

Je kunt de route en het antwoordformulier voor de fietszoektocht gratis afhalen aan de balie van het UiTpunt in Hamont (elke weekdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en op donderdag ook tussen 15.30 en 19.00 uur) of kan je onderaan deze pagina downloaden.

Wandelzoektocht

Achiel laat je op zijn beurt graag kennismaken met Achel. Daarom stippelde Gezinsbond Achel een wandelzoektocht uit. Deze kan je sinds 10 juli ophalen bij het V.V.V.-kantoor (Generaal Dempseylaan 1, Hamont-Achel) en dit elke weekdag van 09.00 tot 16.30 uur, op zaterdag van 09.30 tot 15.30 uur en op zondag van 09.30 tot 13.00 uur. Deelname kost € 5,00 per antwoordformulier.

Van 15 juli tot 30 september 2020 kan je deelnemen aan beide zoektochten. Er vallen heel wat leuke prijzen te winnen.

Nieuwsoverzicht