Opnieuw mogelijk vanaf 11 augustus: inzameling asbest via recyclageparken

14 juli ’20 (di)

Na een tijdelijke sluiting omwille van de coronacrisis heropenden de recyclageparken op 7 april. Omdat de FFP3-mondmaskers die nodig zijn voor een veilige behandeling van asbest destijds aan de zorgsector werden geschonken en er voor particulieren een verkoopverbod gold, was de heropstart van asbestinzameling toen nog niet mogelijk. Nu dit verkoopverbod is opgeheven en de beschikbaarheid van FFP3-mondmaskers terug toeneemt, kan de inzameling van asbest terug worden opgestart. Limburg.net voorziet deze heropstart op dinsdag 11 augustus.

Verplichte verpakking voor asbest

Door corona veranderen ook de regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken. Voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark moet asbest verplicht verpakt worden gebracht. Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Zo kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container.

Nieuw: huis-aan-huisophaling van asbest

Zodra er voldoende beschermingsmiddelen beschikbaar zijn, kunnen inwoners ook asbest laten ophalen in een container of platenzak. Via www.limburg.net/asbest kunnen zij deze nieuwe dienstverlening eenvoudig aanvragen en betalen. Ook als ze het asbest laten verwijderen door een gespecialiseerde firma kunnen ze een beroep doen op Limburg.net voor de afvoer en verwerking van het asbest. Het aanvragen hiervan zal mogelijk zijn vanaf 11 augustus. De effectieve start van de ophalingen is voorzien op 1 september.

Meer info over inzameling van asbest – zowel de huis-aan-huisophaling als de richtlijnen voor de recyclageparken – vind je terug op www.limburg.net/asbest.

Nieuwsoverzicht
Asbest Golfplaat

Openingsuren & contact

Recyclagepark Limburg.net

adres
Heuvelerweg 263910 Pelt
Tel. tel.
011 39 89 39

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12.30 uur en 13 tot 17 uur

Sedert dinsdag 14 juli vervalt de regel van één bezoek per 7 dagen. Bezoekers krijgen opnieuw onbeperkt toegang tot de recyclageparken van Limburg.net. Het aantal voertuigen dat tegelijk wordt toegelaten op een recyclagepark blijft wel beperkt om de richtlijnen rond social distancing te kunnen respecteren.