'Beleef' deze zomer de Groote Heide

19 juni ’20 (vr)

Binnen twee weken start officieel de zomervakantie, al zal deze dit jaar iets anders zijn dan andere jaren. Voor velen betekent corona geen reis naar het buitenland, maar vakantie in eigen land of zelfs eigen streek. Gelukkig heeft onze regio zelf ook heel wat te bieden. De Groote Heide, bijvoorbeeld, is een paradijs voor wie houdt van natuur en rust! Om het natuurgrenspark in de kijker te zetten, biedt het stadsbestuur al haar inwoners de gratis gids ‘Beleef’ van De Groote Heide aan. Deze gids belandt in de laatste weken van juni in elke brievenbus in Hamont-Achel.

Natuurgrenspark de Groote Heide is met haar zesduizend hectaren natuur en tal van recreatiemogelijkheden uniek in haar soort. Zes steden en gemeenten - Hamont-Achel, Pelt, Cranendonck, Valkenswaard, Heeze-Leende en Eindhoven - werken samen om 'hun' gekoesterde natuur meer bekendheid te geven. Daarom brachten ze samen de gids ‘Beleef’ uit met daarin 75 avonturen die je kunt beleven in het gebied. Zo kan je wandelen in het Klankenbos in Pelt, Happen en Trappen door Valkenswaard en Cranendonck, op verkenning gaan met de Achelse Koetsier, terug in de tijd reizen naar een prehistorisch dorp in Eindhoven… En dat is slechts een greep uit het uitgebreide aanbod dat je terugvindt in de gids. Er valt namelijk voor iedereen iets te beleven in de Groote Heide!

Verdeling

Midden juni ontvangt iedere inwoner van Hamont-Achel de gratis gids ‘Beleef’ in zijn brievenbus. Voor de verdeling doet het stadsbestuur beroep op haar jeugdverenigingen. Ze ontvangen hiervoor een kleine vergoeding om hun misgelopen inkomsten in de coronaperiode deels te kunnen compenseren. De gidsen zijn ook verkrijgbaar via de Hamont-Achelse toeristische informatiepunten, namelijk het UiTpunt en V.V.V. Hamont-Achel. Hier kan je ook terecht voor meer tips en info over recreatie in en rond onze stad.

Nieuwsoverzicht