Vanaf 13 juni opnieuw papierophaling door Missiekring Achel

08 juni ’20 (ma)

Omwille van de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, lag de huis-aan-huisinzameling van papier en karton door de Missiekring Achel twee maanden stil. Inmiddels besliste de Nationale Veiligheidsraad dat dit opnieuw toegelaten is. Daarom start ook de Missiekring haar inzameling van papier en karton opnieuw op. De eerste inzameling vindt plaats op zaterdag 13 juni.

Omwille van het beperkt aantal beschikbare containers bij Limburg.net worden er geen extra ophaaldagen georganiseerd. De huis-aan-huisinzameling van papier en karton gaat dus – zoals ook in het verleden het geval was – enkel de tweede zaterdag van de maand door. De Missiekring gaat haar uiterste best doen om al het papier en karton dat de voorbije maanden bleef staan, in te zamelen. Er worden alvast extra inzamelcontainers voorzien. Vergeet dus niet tijdig je papier en karton buiten te zetten.

Bij de papierslag zal de Missiekring de nodige maatregelen inzake hygiëne en social distancing nauwgezet respecteren. Zo maakt men bij de inzameling gebruik van handschoenen en mondmaskers en wordt de nodige afstand tussen zowel burgers als elkaar gerespecteerd. Elke vrijwilliger krijgt een eigen, vaste taak, zodat de vrijwilligers elkaar niet kunnen besmetten.

Medewerkers van het stadsbestuur zullen er op toezien dat deze maatregelen strikt gehandhaafd worden. Indien dit niet het geval is, wordt de ophaling onmiddellijk stilgelegd.

Nieuwsoverzicht