Buitenspeeltuinen open onder voorwaarden, stadspark voorlopig nog gesloten

26 mei ’20 (di)

Vanaf woensdag 27 mei mogen buitenspeeltuinen terug open onder strikte voorwaarden. Dat besliste de federale overheid. De verantwoordelijkheid voor het naleven van de voorwaarden ligt echter bij de lokale overheden. Daarom besliste het stadsbestuur om de buurtspeelpleinen – waaronder de Koekoek, de speeltuintjes in woonwijken… – terug beschikbaar te stellen. De speeltuin in het stadspark blijft voorlopig nog even gesloten.

Voorwaarden

Wie een bezoek wil brengen aan een buurtspeelplein in Hamont-Achel dient de volgende maatregelen in acht te nemen:

  • Bezoeken aan speeltuinen zijn enkel voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar;
  • De volwassenen die deze kinderen begeleiden dienen ten allen tijde de regels inzake social distancing te respecteren, in het bijzonder het behoud van de afstand van 1,5 meter tussen elke persoon;

Gezien het in het stadspark momenteel praktisch niet haalbaar is om bovenstaande maatregelen te handhaven, blijft deze speeltuin voorlopig gesloten.

Te druk? Keer om!

Met het mooie weer in aantocht, is een uitje naar de buurtspeelpleinen heel aanlokkelijk. Het stadsbestuur rekent dan ook op het gezond verstand van de inwoners. Merk je echter dat het in één van de speeltuinen reeds te druk is waardoor het in acht nemen van de maatregelen in het gedrang komt? Kom dan op een later tijdstip terug zodat de kinderen veilig kunnen spelen! 

Nieuwsoverzicht