Week van de Opvoeding: gratis lezingen en @HOME-BOX voor kwetsbare gezinnen

20 mei ’20 (wo)

Tijdens de Week van de Opvoeding bruist het normaal van de activiteiten. Gezien de omstandigheden is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Desondanks gaat de Week van de Opvoeding gewoon door, want dat geldt namelijk ook voor opvoeden: het loopt altijd door. De coronacrisis vraagt echter veel van alle opvoeders. Om hen een hart onder de riem te steken, worden er gedurende de hele maand mei gratis online lezingen rond opvoeden aangeboden. Daarnaast ontvangen de kwetsbare gezinnen in Hamont-Achel ook een @HOME-BOX.

De coronacrisis raakt iedereen op één of andere manier. Maar kwetsbare gezinnen bevinden zich in de hoek waar de meeste klappen vallen. De contacten met ouders, scholen en de Sociale Dienst leert ons bovendien dat er steeds meer gezinnen kwetsbaar worden of geworden zijn door de huidige situatie. Een verminderd inkomen, gebrek aan sociale contacten, het verlies van structuur, met het volledige gezin thuis zijn… het is allesbehalve gemakkelijk. Daarom wil men tijdens deze Week van de Opvoeding graag iets extra doen voor deze gezinnen.

In samenwerking met de Opvoedingswinkel Noord-Limburg en het UiTpunt Hamont-Achel stelde het Huis van het Kind de @HOME-BOX samen. Deze bevat heel wat nuttige info – zoals tips voor het houden van structuur in huis tijdens de coronacrisis en contactgegevens van hulplijnen – en enkele zaken om deze coronatijden door te komen. Zo vind je er naast onder andere knutselmateriaal, wandelroutes en complimentenkaartjes ook to-do-pakketten in terug voor kleuters, lagere schoolkinderen en kind-ouderactiviteiten.

De verdeling van de @HOME-BOX gebeurt via het Huis van het Kind in samenwerking met sociale dienst, de scholen en Kind & Preventie.

Gratis online lezingen over opvoeden

Gedurende de maand mei worden er vanuit de Gezinsbond en EXPOO – Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning – gratis online lezingen over opvoeden aangeboden. Je vindt deze terug via de Facebookpagina van het Huis van het Kind Hamont-Achel en via de nieuwsbrief De Pagaddertweet van IBO De Pagadder. Voor het volgen van deze zogenaamde webinars heb trouwens je geen laptop of PC nodig, je kan ze ook volgen via de smartphone. 

Nieuwsoverzicht
Inhoud van de @HOME-BOX

Openingsuren & contact

Huis van het Kind

adres
Kloosterstraat 153930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 60
e-mail
huisvanhetkind@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag: 9 tot 12 uur

Lees meer artikels over