Oproep: koop je Rode Kruissticker of doe een gift!

07 mei ’20 (do)

Mei is traditioneel de maand waarin vrijwilligers van het Rode Kruis op straat komen om de bekende stickers te verkopen. Omwille van de coronacrisis kunnen zij dit jaar niet uitrukken, met ernstige gevolgen voor de financiële middelen en werking van de verschillende lokale afdelingen. Het Rode Kruis doet daarom een warme oproep aan Vlaanderen om de sticker online te kopen of een gift te doen.

Voor de uitbraak van het coronavirus liet het Rode Kruis maar liefst 770.000 stickers met Suske en Wiske in de hoofdrol drukken. Liever dan deze weg te gooien, geeft het Rode Kruis de stickers nu cadeau. 1 op 3 inwoners vindt de sticker in hun brievenbus met een oproep om een bijdrage te storten. Wie de sticker niet ontvangt, kan deze online kopen of het Rode Kruis ondersteunen door een gift. Hiermee steun je de lokale afdeling Rode Kruis Hamont-Achel. 

De stickeractie staat dit jaar in het teken van striplegendes Suske en Wiske. Bovendien zijn de stickers gedrukt op papier en dus recycleerbaar. De stripfiguurtjes zijn uitneembaar, zodat kinderen er creatief mee aan de slag kunnen.

Via www.rodekruis.be/sticker2020 bestel je je Rode Kruissticker gemakkelijk online en kan je ook een gift doen aan je lokale afdeling. Voor giften vanaf €40 op jaarbasis ontvang je een fiscaal attest!

Nieuwsoverzicht