Gezocht: vrijwilligers voor naaien van mondmaskers voor kwetsbare doelgroepen

29 april ’20 (wo)

Het dragen van een mondmasker zal een belangrijke rol spelen in de exit strategie waarbij de coronamaatregelen fase per fase versoepeld worden. Via de federale overheid zullen inwoners een mondmasker en twee filters ontvangen. Daarnaast kunnen alle inwoners ouder dan 12 een extra mondmasker bekomen dankzij het samenwerkingsverband van Hamont-Achel met de 8 andere gemeenten binnen de Hulpverleningszone Noord Limburg. Hoewel deze mondmaskers uitwasbaar zijn, zijn ze niet oneindig keer herbruikbaar. Daarom roept het stadsbestuur op om ook zelf mondmaskers te naaien.

Helaas is niet iedereen in de mogelijkheid om zelf een mondmasker te voorzien. Denk maar aan mensen die zich moeilijk of niet kunnen verplaatsen, kinderen uit kansarme gezinnen die binnenkort terug naar school moeten, personen in financiële nood… Om deze mensen te helpen, gaat de stad Hamont-Achel zelf aan de slag. Zo werd er reeds materiaal aangekocht om mondmaskers te maken waaronder stof en lint. Nu zoekt men nog vrijwilligers die goed overweg kunnen met naald en draad om hiervan mondmaskers te maken.

Praktisch

Steek jij graag de handen uit de mouwen en wil je graag een steentje bijdragen door een tiental (of meer indien je wenst) mondmaskers te stikken? Vul dan dit e-formulier* in of neem – tijdens de kantooruren (zie onderaan) – telefonisch contact op via 011 51 05 00. Onze medewerkers spreken met jou een moment af waarop je een pakketje met de benodigde materialen kan komen afhalen op het stadhuis.

In het pakket vind je naast stof en lintjes voor 10 mondmaskers ook een papier met instructies terug. Ook online kan je deze instructies raadplegen via www.maakeenmondmasker.be. Zijn de mondmaskers klaar? Dan kan je deze terug binnenbrengen op het stadhuis of gemeenschapshuis. Dit doe je in de plastic zak waarin je de materialen ontving. Alvorens de mondmaskers verdeeld worden aan de gebruikers, worden ze door de stadsdiensten gereinigd.

De stadsdiensten zijn telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren:

  • maandag t.e.m. woensdag van 09.00 tot 12.00 uur en 13.30 tot 16.30 uur;
  • donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en 13.30 tot 18.30 uur;
  • vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Let wel: op vrijdag 1 mei zijn de stads-en OCMW-diensten gesloten.

Het stadsbestuur wil graag iedereen bedanken die zich inzet voor het maken van mondmaskers. Samen tegen corona!

*Voor dit initiatief werden er reeds voldoende vrijwilligers gevonden, waarvoor dank! 

Nieuwsoverzicht