Ben je gezond? Blijf ook nu bloedgeven!

02 april ’20 (do)

De coronacrisis heeft op alles en iedereen een impact, ook op de bloedinzamelingen van het Rode Kruis. Om de bloedvoorraad – die binnen de kortste keren onder zware druk komt te staan – op peil te houden, blijft bloed geven mogelijk. De organisatie stelt dan ook alles in werking om de geplande inzamelingen te laten doorgaan. Daarom verplaatst de afdeling Hamont-Achel de bloedinzameling van 6 april (tussen 17.30 tot 20.00 uur) naar De Posthoorn. Deze locatie leent zich immers perfect om te voldoen aan de hygiënemaatregelen en richtlijnen inzake social distancing.

Veiligheid is topprioriteit

Voor het Rode Kruis primeert de veiligheid van de donoren. Het spreekt dus voor zich dat de medewerkers de hygiëne- en voorzorgsmaatregelen nauwkeurig opvolgen. De afstandsregel van minstens 1,5 meter wordt daarbij gerespecteerd. Wel vraagt men om via het donorportaal of het gratis nummer 0800 777 00 een afspraak te maken voor je donatie, zodat de donoren maximaal gespreid kunnen worden. De bevestigingse-mail geldt trouwens als legitimatie voor je verplaatsing.  

Daarnaast raadt men aan om een eigen balpen mee te brengen naar de collecte en alleen – dus niet samen met kinderen of niet-donoren – te komen. Koorts, hoesten, keelpijn, verkouden… in de laatste 14 dagen? Of ben je in contact geweest met (potentiële) coronapatiënten? Dan mag je nu niet doneren.

Meer weten? Neem een kijkje op www.rodekruis.be/afdeling/hamont-achel

Nieuwsoverzicht