Dienstencentrum De Kring preventief gesloten t.e.m. 19 april

11 maart ’20 (wo)

Om de oudere inwoners van Hamont-Achel preventief te beschermen tegen het coronavirus, werd vandaag in overleg met dienstencentrum De Kring, het stadsbestuur en het woonzorgcentrum Sint-Jan Berchmans besloten om het dienstencentrum te sluiten tot en met zondag 19 april. Het dagverzorgingscentrum blijft voorlopig nog geopend. Deze maatregel gaat in vanaf donderdag 12 maart en gebeurt op aanraden van de Vlaamse overheid. Ook buurtrestaurant Buurteluur wordt tot die datum geannuleerd. Let wel: het gaat hierbij louter om een voorzorgsmaatregel. Er is geen reden tot paniek.

Het sluiten van dienstencentrum De Kring houdt in dat alle activiteiten die hier doorgaan – zowel in Hamont als in Achel – tijdelijk worden afgelast. Om het samenbrengen van kwetsbare mensen te vermijden, wordt ook het cafetaria gesloten. De warme maaltijd zal hier vanaf vrijdag 13 maart tot en met 13 april niet langer aangeboden worden. Samen met het OCMW en het woonzorgcentrum werkt het dienstencentrum De Kring hiervoor een alternatief uit. De gebruikers worden hierover persoonlijk op de hoogte gesteld.

Het dagverzorgingscentrum blijft voorlopig nog geopend.

Activiteiten in Hamont-Achel

Omdat buurtrestaurant Buurteluur ook voornamelijk een ouder publiek aantrekt, werd besloten om ook hierin het advies van de Vlaamse overheid te volgen. Op 19 maart en 2 april zal er dus geen buurtrestaurant doorgaan.

De geplande activiteiten binnen het aha!-programma gaan tot nader order gewoon door. Hiervoor worden de richtlijnen van de hogere overheden nauw opgevolgd. Indien men deze richtlijnen verstrengt, zal hierover opnieuw gecommuniceerd worden.

Voor activiteiten georganiseerd door externen raadt het stadsbestuur aan om de richtlijnen van de overheid te volgen. Gezond verstand primeert hierbij. Op www.hamont-achel.be/activiteitenoverzicht kan je zien welke activiteiten er reeds geannuleerd werden.  

Nieuwsoverzicht