Doe zoals je buur, hang bloemen aan je muur!

De Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) riep eind december Hamont-Achel uit tot Groen- en Bloemenstad 2017. De stad deed hierdoor ook mee aan Entente Florale Europe (EFE), een internationale wedstrijd waarbij betrokkenheid van de eigen inwoners één van de belangrijkste principes is. Om die reden organiseerde het stadsbestuur een heuse bebloemings- en beplantingsactie voor Hamont-Achelaren.

Hamont-Achel heeft een lange traditie op het vlak van bebloeming, zowel door de groendienst als door de eigen bevolking. Mooie voorgevels en voortuinen speelden ook in het verleden al een grote rol in het straatbeeld van de stad. Dat zag je duidelijk tijdens het 'Doe zoals je buur, hang bloemen aan je muur'-initiatief, dat jaren geleden meerdere keren georganiseerd werd. Naar aanleiding van de deelname aan Entente Florale Europe werd deze succesformule nieuw leven in geblazen.

 

Bekijk ook

De foto’s van de voorgevels en voortuinen van de laureaten met de hoogste punten (minstens 8,5 op 12) van de bebloemingswedstrijd 2017.

Het voorbije jaar verschenen er in het magazine van de VVOG 'Groencontact' een aantal artikels over het groen- en omgevingsbeleid van Hamont-Achel, naar aanleiding van onze titel Groen- en Bloemenstad 2017 en Entente Florale Europe. Onder downloads kan je deze consulteren.

Gerelateerde items

Doe zoals je buur, hang bloemen aan je muur!

Meer info

Milieudienst

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 23
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
milieu@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.