Stedelijke bouwkavels

De woonmarkt kende de voorbije jaren een grote evolutie. Om hier actief op in te spelen werkt onze stad met een speciaal toewijzingsreglement voor stedelijke bouwkavels. Zo willen we een ruimere doelgroep de kans geven om een kavel aan te kopen.

Elke gezins- en woonsituatie is anders en onze stad wil meegroeien met haar (toekomstige) inwoners. Er werd daarom gekozen voor een toewijzingsreglement met een puntensysteem. Iedere meerderjarige kan zich als natuurlijke persoon kandidaat stellen voor de aankoop van een stedelijke bouwkavel. Het puntensysteem kent daarbij punten toe aan kandidaat-kopers die aan bepaalde criteria voldoen. Het principe is vrij eenvoudig, hoe meer punten men scoort, hoe hoger men in de ranglijst komt en hoe eerder men aan de beurt komt om een stedelijke bouwkavel te kiezen. Op deze manier wil onze stad haar (toekomstige) inwoners ondersteunen bij de verwerving van een eigen woning, met speciale aandacht voor diegenen die moeilijker hun weg vinden op de hedendaagse woonmarkt.

Meer info over de verkoopsvoorwaarden en het puntensysteem vind je terug in de brochure onderaan deze pagina.

 

Bijzondere procedure resterende bouwkavels Berkenstraat en Kolleberg

Het college van burgemeester en schepenen besliste op 19 oktober om de resterende bouwkavels in de Berkenstraat en de Kolleberg te verkopen aan de hand van een bijzondere procedure. Dit houdt in dat geïnteresseerden het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina vergezeld van de nodige bijlages kunnen indienen zonder daarbij rekening te hoeven houden met een inschrijvingsperiode. Dit kan per aangetekende zending of aan het loket van de dienst Stadsontwikkeling. Vervolgens bekijken we jouw inschrijving en wordt de toewijzing door het college van burgemeester en schepenen geformaliseerd. Zijn er twee dossiers voor dezelfde kavel met dezelfde indieningsdatum? Dan wordt het puntensysteem toegepast.

Tip: alvorens je kandidatuur in te dienen, ga eens langs bij de bank en vraag na of je een lening kan krijgen. Hieronder vind je de nog beschikbare bouwkavels en hun prijzen. Let wel: het kan zijn dat er reeds een formulier werd ingediend voor één of meerdere van deze bouwkavels. We houden de website zo goed mogelijk up-to-date.

Hamont-Achel, waar wonen je 2de natuur wordt.

Meer info

Stadsontwikkeling

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
stadsontwikkeling@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.