Stedelijke bouwkavels

De woonmarkt kende de voorbije jaren een grote evolutie. Om hier actief op in te spelen werkt onze stad met een nieuw toewijzingsreglement voor stedelijke bouwkavels. Zo willen we een ruimere doelgroep de kans geven om een kavel aan te kopen.

Elke gezins- en woonsituatie is anders en onze stad wil meegroeien met haar (toekomstige) inwoners. Er werd daarom gekozen voor een toewijzingsreglement met een puntensysteem. Iedere meerderjarige kan zich als natuurlijke persoon kandidaat stellen voor de aankoop van een stedelijke bouwkavel. Het puntensysteem kent daarbij punten toe aan kandidaat-kopers die aan bepaalde criteria voldoen. Het principe is vrij eenvoudig, hoe meer punten men scoort, hoe hoger men in de ranglijst komt en hoe eerder men aan de beurt komt om een stedelijke bouwkavel te kiezen. Op deze manier wil onze stad haar (toekomstige) inwoners ondersteunen bij de verwerving van een eigen woning, met speciale aandacht voor diegenen die moeilijker hun weg vinden op de hedendaagse woonmarkt.

Momenteel zijn er 19 stedelijke bouwkavels beschikbaar aan de Berkenstraat (15 kavels), de Rangeerweg (1 kavel) en de Kolleberg (3 kavels). De volgende inschrijvingsperiode vindt plaats in de maanden juni en juli. Inschrijven voor een stedelijke bouwkavel is mogelijk vanaf 1 juni t.e.m. 31 juli. Het puntensysteem en de verkoopsvoorwaarden kunnen hieronder reeds nagelezen worden.

Je kandidaat stellen als koper voor een stedelijke bouwkavel doe je via het onderstaande inschrijvingsformulier. Dit dien je ingevuld en met de nodige bijlagen binnen te brengen op het stadhuis uiterlijk 31 juli. Na de inschrijvingsperiode maakt de stad een rangorde op en worden de kandidaat-kopers die zich hebben ingeschreven uitgenodigd voor de toewijzingsavond.

Hamont-Achel, waar wonen je 2de natuur wordt.

Meer info

Stadsontwikkeling

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
stadsontwikkeling@hamont-achel.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.