Niet Wiet, Wel Nel

Wiet wil bij Nel zijn Nel wil bij Wiet zijn maar vaak is er wat mis dan is Wiet boos op Nel dan is Nel boos op Wiet “ik wil wel lief zijn” zegt Nel “ik ook” zegt Wiet. Maar vaak lukt het niet.

Datum

  • wo 18 december 2019
    van 14.00 u tot 15.00 u

Locatie

Cinema Walburg
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Voorverkoop: 5,00 €; Abonnement: 4,00 €)

Contact

Telefoon
011 51 05 02
e-mail
uitpunt@hamont-achel.be

Info

'Niet wiet, wel Nel' gaat over de liefde en dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dát te begrijpen.

'Niet wiet, wel Nel' is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen schreef voor beginnende lezers vanaf zes jaar. Het boek is in 1993 bekroond met een Zilveren Griffel. In de theatervoorstelling wordt eveneens gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je net leert lezen. De voorstelling won een Zilveren Krekel voor 'meest indrukwekkende podiumprestatie'.

“Bijna vergeten boekje prachtig bewerkt.” - de Volkskrant

Deze kindervoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Een organisatie van de bibliotheek Hamont-Achel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten