Stedelijke bouwkavels

De woonmarkt kende de voorbije jaren een grote evolutie. Om hier actief op in te spelen werkt onze stad sinds kort met een nieuw toewijzingsreglement voor stedelijke bouwkavels. Zo willen we een ruimere doelgroep de kans geven om een kavel aan te kopen.

Elke gezins- en woonsituatie is anders en onze stad wil meegroeien met haar (toekomstige) inwoners. Er werd daarom gekozen voor een toewijzingsreglement met een puntensysteem. De toelatingsvoorwaarden voor kandidaatstelling werden hierbij versoepeld. Zo kan iedere meerderjarige zich nu als natuurlijke persoon kandidaat stellen voor de aankoop van een stedelijke bouwkavel. Het puntensysteem kent daarbij punten toe aan kandidaat-kopers die aan bepaalde criteria voldoen.

Het principe is vrij eenvoudig, hoe meer punten men scoort, hoe hoger men in de ranglijst komt en hoe eerder men aan de beurt komt om een stedelijke bouwkavel te kiezen. Per projectoproep kan men zich inschrijven en wordt een ranglijst opgemaakt. Op deze manier wil onze stad haar (toekomstige) inwoners ondersteunen bij de verwerving van een eigen woning, met speciale aandacht voor diegenen die moeilijker hun weg vinden op de hedendaagse woonmarkt.

Momenteel zijn er 23 stedelijke bouwkavels beschikbaar aan de Berkenstraat, de Rangeerweg en de Kolleberg. Het puntensysteem en de verkoopsvoorwaarden kunnen hieronder reeds nagelezen worden.

Het kandidaat stellen voor de aankoop van deze kavels kon tot en met 30 juni. Een nieuwe inschrijvingsperiode volgt in het najaar.

Wie effectief koopt krijgt er mogelijk een leuk cadeau bij; onder het motto 'ontdek je bouwkavel vanuit de lucht' verloten we immers een heuse ballonvaart tussen de verschillende kopers.

 

 

Hamont-Achel, waar wonen je 2de natuur wordt.

Meer info

Ruimtelijke ordening

adres
Stad 403930 Hamont-Achel
Tel. tel.
011 51 05 20
Fax fax
011 44 72 37
e-mail
ruimtelijkeordening@hamont-achel.be

De dienst stadsontwikkeling werkt ook op afspraak.