CONCERT: Jan De Wilde & Vrienden

Deze informatie is niet meer actueel!
Jan De Wilde is een kleinkunsticoon. Hij werd het na zijn eerste tv-optreden in 1965 en hij is het ook nog in 2015. Vijftig jaar muziekgeschiedenis in één leven. Jan is een unieke vertegenwoordiger van de eerste generatie Vlaamse kleinkunstartiesten. Moeiteloos behield hij zijn status.

Datum

  • vr 17 februari 2017
    om 20.30 u

Locatie

Cinema Walburg
Kerkstraat 28
3930 Hamont-Achel

Prijs

€ 19,00 (Basisprijs: € 19,00; VVK: € 16,50; ABO: € 14,00; Groep: € 14,50)

Info

Dankzij liedjes die tot onze culturele ziel zijn gaan behoren: ‘Joke’, ‘Een vrolijk lentelied’, ‘Walter’, ‘Eerste sneeuw’, ‘Fanfare van honger en dorst’ …
In het seizoen 2015-2016 trok hij voor het eerst sinds jaren weer op tournee. Langs de grote cc’s en schouwburgen. De ‘Dag meneer De Wilde’ Theatertour overtrof alle verwachtingen en was (zo goed als) volledig uitverkocht. En er kwam een biografie én een cd-box met nieuw werk. In 2016-2017 breit hij een groot vervolg aan de mooie reeks.
Jan De Wilde staat ongegeneerd op het podium. Witgallig zilvergrijs. Onnavolgbaar grappig maar bovenal muzikaal ijzersterk. Met het beste uit wat hij ooit op plaat zette én met nieuwe liedjes, zoals ‘Wals met Mathilde’, de intrigerende cover van de Tom Waits song ‘Tom Traubert’s Blues’.

Voor de ‘Dag meneer De Wilde’ pakt Jan groots uit. Hij doet het samen met zijn ‘Vrienden’. Een bende talentvolle muzikanten met een heel grote staat van dienst. Voor een hartverwarmend concert. Met: Jan De Wilde (zang/gitaar/mondharmonica), Eddy Peremans (gitaar), Kries Roose (toetsen), Jo Soetaert (drums), Mario Vermandel (bass/contrabas), en Liesbeth De Lombaert (viool).

Website: www.jandewilde.net

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten